Sterlinga 17 lok. 14
90-217 Łódź
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel. 695 251 522
Fundacja zrealizowała w Łodzi m.in.: warsztaty promujące kuchnię roślinną, zarówno w Łodzi, jak i poza miastem (Warmia, Beskidy), warsztaty rozwojowe dla aktywistów ekologicznych, cykl działań na rzecz ekologicznej polityki miejskiej Miasto, masa, zwierzyna (warsztaty projektowe na Akademii Sztuk Pięknych i akcja tworzenia budek dla jerzyków w ramach programu "Mia100 kamienic") oraz seminaria badawczo-upowszechniające laboratorium Kot Derridy. Prowadzi także portal Biosamigos.pl, na którym publikuje wywiady z osobami związanymi z ekologią, prawami zwierząt i zrównoważonym rozwojem. Obecnie przygotowuje II edycję festiwalu kulinarnego Zielone Smaki Łodzi. Zajmuje się także badaniami i opiniowaniem rozwiązań związanych z odpowiedzialną konsumpcją, dobrostanem zwierząt (zwłaszcza miejskich) i ekologiczną polityką miejską.